Chennai.png

NAGAR RESIDENTIAL

Chennai, India

Challenging Site, Creative Solution

A unique courtyard solution was developed to address this challenging, narrow 5.6-acre site located along the Adyar Creek on MRC Nagar Main Road in Chennai. The project design provided for a gross construction area of 545,200 square feet, with 317 apartment units designed for a wide range of buyers. Units range from 495-square-foot studios to 2,800-square-foot luxury units, allowing units from one to four bedrooms. Amenities at this six-story condominium development include a swimming pool, a 10,800-square-foot residents' clubhouse, and basement parking for 660 vehicles. The development builds around two courtyards. The larger one surrounds a swimming pool, while the smaller courtyard surrounds a garden. Within the apartment blocks, smaller courtyards provide natural cross-ventilation and lighting. The development offers larger units along Adyar Creek.

 Lead by EFG Team Members

Nagar Residential
Nagar Residential

press to zoom
Nagar Residential
Nagar Residential

press to zoom
Nagar Residential
Nagar Residential

press to zoom
1/2