Interior 2.jpg

OROFINO HEALTH CENTER

Orofino, Idaho

Located in a community of 3,100 people in north Idaho, the Orofino Health Center is a new facility of approximately 20,000 square feet. The $4 million project includes a full physical therapy suite with locker rooms and offices, exam rooms, conference rooms, professional offices, and a classroom. A strong structural backbone is apparent at the clinic entrance. Finely crafted ‘Y’ wood columns support a warm, articulated wood ceiling and lead the visitor directly to the reception area. In the lobby, an organizing river-rock wall heightens the space with earthy, tactile qualities. The importance of making the visitor feel comfortable and enjoy a feeling of familiarity is accomplished through material selection; these natural elements reflect the surrounding environment as well as the values of the organization.

 Lead by EFG Team Members

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3